Для любителів рибних страв пропонується рецепт запікання горбуші в духовці. Для рецепту використовується майонез.
Інгредієнти
Горбуша – 1 шт. | |
Майонез – 4 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Приправа для риби – на смак | |
Масло рослинне – 3 ст. л. |
У нашому рецепті ми використовували рибу – горбушу. Для запікання в духовці рибу слід випатрати, зрізати голову, плавники, хвіст. Інші подробиці запікання горбуші в майонезі – в нашому кулінарному описі, а супроводжуючі фото допоможуть вам впоратися із завданням на «відмінно».
Покроковий рецепт
Отже, рибу ми підготували, промиваємо її, переносимо на обробну дошку і нарізаємо шматочками.
Викладаємо шматочки горбуші в об’ємну миску. Додаємо майонез. Солимо на своє уподобання, присипаємо меленим чорним перчиком. Можна використовувати спеціальну приправу для рибних страв.
Добре перемішуємо інгредієнти в мисці. Трохи промаринуем рибку на холоді. Час – близько 30 хвилин.
Включаємо духовку. Температурний режим виставляємо на 190 градусів. Форму, призначену для запікання страв, змащуємо рослинним маслом. Шматочки горбуші в майонезі розподіляємо одним шаром у формі.
Відправляємо рибу запікатися на 30 хвилин.
Горбуша шматочками в майонез готова! При подачі на стіл запечені шматочки горбуші можна прикрасити гілочками свіжої зелені.
Всім смачного перекусу! Приємного вам апетиту!