Гороховий крем-суп з пастернаком

Гороховий крем-суп з пастернаком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний зігріваючий пісний крем-суп! Звичний гороховий суп у новому звучанні вам обов’язково сподобається завдяки м’якому пряного акорду пастернака.

Інгредієнти

крупа горох – 300 гр
цибуля ріпчаста – 100 гр
морква – 100 гр
пастернак, корінь – 100 гр
сіль, спеції – за смаком
рослинне масло – 2 т. л.
вода – 200 мл

Як приготувати Гороховий крем-суп з пастернаком

Суп-пюре з горошку знайомий багатьом. Здавалося б, складно здивувати смаком звичайного горохового супу. Зазвичай його готують з копченими реберцями. Але що робити, якщо ви з якоїсь причини на дієті, на посаді або вирішили стати вегетаріанцем? Збагатити смак горохового супу-пюре можна за допомогою добавки запашних овочів або коріння, наприклад, таких як пастернак. Його елегантний і м’який пряний аромат зроблять ваш суп дивовижно смачним навіть без м’яса!

Покроковий рецепт

Найкраще для такого супу підходить колотий горох. Він набагато швидше набухає і готується.
Якщо ви не можете знайти корінь пастернаку для цього рецепта, візьміть половину норми кореня селери, він набагато більш пряний за смаком.

Незважаючи на те, що суп готується не так довго, горох краще замочити напередодні, ідеально, з вечора залити холодною водою так, щоб води було два обсягу гороху.

Перед приготуванням підготувати всі овочі. Очистити цибулю і коренеплоди. Цибулю порізати невеликим кубиком, моркву і пастернак натерти на дрібній тертці.

Найкраще такий суп, як, втім, і інші блюда з гороху, готувати в тонкій чавунній каструлі або в каструлі з антипригарним покриттям.
У каструлю влити олію, нагріти. Додати подрібнений овочі і готувати на повільному вогні під кришкою близько 10 хвилин, помішуючи.

Додати в каструлю горох разом з водою, в якій він замочувався. Перемішати. Готувати під кришкою близько 20 хвилин, помішуючи. Додати води, мінімум склянку. Але, якщо любите більш рідку текстуру, то більше, за смаком. Приправити суп сіллю і спеціями.

Готувати до м’якості гороху.
При бажанні готовий суп пробити блендером для однорідності і гладкості.
Подавати суп в піалах, сервировав зеленню. До такого супу добре підходить сірий хліб.