Гороховий крем-суп з пастернаком

Гороховий крем-суп з пастернаком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найкраще для такого супу підходить колотий горох. Він набагато швидше набухає і готується.
Якщо ви не можете знайти корінь пастернаку для цього рецепта, візьміть половину норми кореня селери, він набагато більш пряний за смаком.

Незважаючи на те, що суп готується не так довго, горох краще замочити напередодні, ідеально, з вечора залити холодною водою так, щоб води було два обсягу гороху.

Перед приготуванням підготувати всі овочі. Очистити цибулю і коренеплоди. Цибулю порізати невеликим кубиком, моркву і пастернак натерти на дрібній тертці.

Найкраще такий суп, як, втім, і інші блюда з гороху, готувати в тонкій чавунній каструлі або в каструлі з антипригарним покриттям.
У каструлю влити олію, нагріти. Додати подрібнений овочі і готувати на повільному вогні під кришкою близько 10 хвилин, помішуючи.

Додати в каструлю горох разом з водою, в якій він замочувався. Перемішати. Готувати під кришкою близько 20 хвилин, помішуючи. Додати води, мінімум склянку. Але, якщо любите більш рідку текстуру, то більше, за смаком. Приправити суп сіллю і спеціями.

Готувати до м’якості гороху.
При бажанні готовий суп пробити блендером для однорідності і гладкості.
Подавати суп в піалах, сервировав зеленню. До такого супу добре підходить сірий хліб.