Рецепт легкий і досить простий. Найважливіше, що слід зазначити, це добре промити сам горох.
Інгредієнти
морква – 2 штуки | |
ріпчаста цибуля – 1 штука | |
кропу – пучок | |
картопля – 5-6 штук | |
горох колотий – 200 грам | |
куряче філе – 1 штука | |
рослинна олія – 10 грам для смаження | |
лавровий лист – 5 грам | |
сіль – за смаком |
Цей гороховий суп нагадає смак того самого супу з дитинства, який варила мама і бабуся.
Покроковий рецепт
Приготувати засмажку для супу з моркви і цибулі. Очистити моркву і цибулю від шкірки. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на крупну тертку. На плоскій сковороді розігріти олію. Протягом 3 хвилин обсмажувати цибулю і моркву. Вимкнути вогонь. Викласти засмажку на паперову серветку на тарілку, щоб стеклися залишки масла.
Горох дуже ретельно промити під проточною водою.
У каструлі закип’ятити воду. Додати лавровий лист. Покласти куряче філе. Всипати горох і варити 20 хвилин. Дістати філе викласти на тарілку і дати охолонути. Потім розділити його на дрібні шматочки. Вогонь не вимикати.
Очистити від шкірки картоплю. Вимити і нарізати дрібними кубиками. Додати до гороху картопля, зажарку, сіль. Варити ще 30 хвилин. Потім додати подрібнену курку і дрібно нарізаний кріп. Варити ще 10 хвилин. Суп готовий. Приємного апетиту!