Гороховий суп в мультиварці

Гороховий суп в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Завдяки високому вмісту рослинного білка, а також додавання сухарів з білого хліба, суп виходить ситним, навіть без використання копченостей або реберець.

Інгредієнти

Горох колотий сушений – 250 грам
Картопля – 4 штуки
Морква – 1 середня
Цибуля – 1 середній
Рослинне масло – 2 столових ложки
Куряче філе – 250 грам
Сіль – 1 чайна ложка
Вода – 2 літри
Білий хліб – 6 скибочок

Як приготувати Гороховий суп в мультиварці

З приготуванням горохового супу мультиварка справляється на «відмінно», незважаючи на необхідність тривалої термічної обробки гороху. Варто лише додати одну технологічну операцію і трохи збільшити час приготування.

Покроковий рецепт


Сушений горох колотий засипати в каструлю, промити проточною водою від пилу. Після чого горох залити теплою водою і залишити набухати мінімум на 2 години.

Коли горох набубнявіє, починаємо готувати суп. Спочатку підготуємо овочі на зажарку. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.

Включаємо програму «Смаження» на 10 хвилин. Через 2-3 хвилини, коли каструля прогріється, наливаємо олію, викладаємо овочі, перемішуємо. Даємо моркви і цибулі притомився під закритою кришкою протягом 6 хвилин.

З гороху зливаємо рідину і додаємо його до овочів. Доливаємо чистої води, щоб вона покривала суміш гороху і овочів. Включаємо програму «Суп/Гасіння» на 20 хвилин.

Поки гаситься горох, нарізаємо картоплю і м’ясо кубиками.

Після закінчення 20 хвилин додаємо м’ясо і картоплю до гороху, солимо, доливаємо теплої води до граничної лінії. Встановлюємо програму «Суп/Гасіння» на 60 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення програми починаємо готувати пшеничні сухарики. Шматочки білого хліба за кількістю їдців ріжемо на кубики. Підсушуємо хлібні шматочки в розігрітій до 200 градусів духовці 7-8 хвилин, поки не зарум’яняться, періодично струшуючи.

Подаємо суп гарячим, посипавши зверху сухарями.