Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це наваристий суп з приємною консистенцією і насиченим смаком копчених реберець.

Інгредієнти

Копчені ребра – 500 г
Горох – 200 г
Вода – 2,5 л
Картопля – 7 шт. Кількість залежить від розміру, в рецепті зазначено кількість середніх за розміром картоплин.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль, спеції – за смаком
Рослинна олія – 2 ст. л.

Як приготувати Гороховий суп з копченостями

Горох перед приготуванням потрібно вимочити у воді 4-8 годин. Якщо такої кількості часу немає, то потрібно витримати максимальну кількість часу і постійно міняти воду.

Покроковий рецепт

Копченості залити водою, покласти одну цілу цибулину і варити бульйон 30 хвилин після закипання. Цибулину дістати, за той час, що вона варилася в бульйоні, вона віддала йому весь свій смак. Реберця теж віддали бульйону свій смак і аромат, тому їх можна поки відкласти в сторону, щоб трохи остудити.

Реберця з бульйону потрібно дістати і розділити на шматочки. Відокремлювати тільки м’ясо не варто. Хрящі чудово ріжуться ножем, тому краще повністю використовувати ребра для супу і нічого не викидати.

У бульйон покласти горох і варити 1-2 години в залежності від бажаної консистенції, чим твердіше хочете горох, тим менше часу потрібно варити.
Додати до гороху картоплю і варити ще 20 хвилин.



Зробити зажарку і додати в суп разом з реберцями. Варити приблизно 7 хвилин.

В кінці приготування потрібно посолити і додати спеції за смаком.