Це наваристий суп з приємною консистенцією і насиченим смаком копчених реберець.
Інгредієнти
Копчені ребра – 500 г | |
Горох – 200 г | |
Вода – 2,5 л | |
Картопля – 7 шт. Кількість залежить від розміру, в рецепті зазначено кількість середніх за розміром картоплин. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Сіль, спеції – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. |
Горох перед приготуванням потрібно вимочити у воді 4-8 годин. Якщо такої кількості часу немає, то потрібно витримати максимальну кількість часу і постійно міняти воду.
Покроковий рецепт
Копченості залити водою, покласти одну цілу цибулину і варити бульйон 30 хвилин після закипання. Цибулину дістати, за той час, що вона варилася в бульйоні, вона віддала йому весь свій смак. Реберця теж віддали бульйону свій смак і аромат, тому їх можна поки відкласти в сторону, щоб трохи остудити.
Реберця з бульйону потрібно дістати і розділити на шматочки. Відокремлювати тільки м’ясо не варто. Хрящі чудово ріжуться ножем, тому краще повністю використовувати ребра для супу і нічого не викидати.
У бульйон покласти горох і варити 1-2 години в залежності від бажаної консистенції, чим твердіше хочете горох, тим менше часу потрібно варити.
Додати до гороху картоплю і варити ще 20 хвилин.
Зробити зажарку і додати в суп разом з реберцями. Варити приблизно 7 хвилин.
В кінці приготування потрібно посолити і додати спеції за смаком.