Гречана крупа – відмінний вибір, як для сніданку, так і для вечері. Її поєднання з м’ясним соусом це ситна і корисна страва.
Інгредієнти
гречана крупа – 100 гр | |
фарш м’ясний – 200 гр | |
морква – 1 шт | |
перець болгарський – 2 шт | |
помідори – 2 шт | |
перець чорний – за смаком | |
сіль – за смаком |
Гречана каша відома своїми корисними властивостями для організму. Вона особливо популярна у людей, які дотримуються правильного харчування і, що стежать за своєю вагою. Крупа багата на клітковину, залізо, фолієву кислоту, кальцій. Список корисних для організму сполук в гречаній крупі можна продовжувати дуже довго.
Гречку можна приготувати як солодким блюдом, так і немає. Ця крупа – відмінний гарнір до будь-якого рибного м’ясного або овочевого страви. Ми приготуємо до гречаній крупі м’ясний соус. Для цього нам знадобляться: фарш, морква, болгарський перець, томати, сіль, чорний перець.
Покроковий рецепт
Відваримо гречану крупу в підсоленій воді. Пропорції гречки до води 1:1,5. Так крупа вийде розсипчастим. Крупа вариться на повільному вогні і обов’язково під закритою кришкою. Варимо до повного набухання крупи.
Приготуємо соус. На розігрітій сковороді обсмажимо на рослинній олії фарш. Додаємо сіль, чорний перець. Прибираємо його в бік.
Морква очистимо і натремо на дрібній тертці.
У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо на дрібні кубики.
У томата так само видаляємо плодоніжки. Ржем за тим же принципом.
Тушкуємо на сковороді моркву і перець. Для цього розігріваємо сковороду з додаванням рослинної олії. Викладаємо овочі, додаємо води, вона повинна їх повністю приховувати. Тушкуємо з закритою кришкою 7-10 хвилин на повільному вогні.
Додаємо томати і фарш. Все перемішуємо. Тушкуємо ще 5 хвилин. Томати додаємо в останню чергу для того, щоб сік не випарувався, так як вони готуються дуже швидко.
Викладаємо на порційну тарілку гречану кашу, зверху поливають м’ясним соусом. Наше блюдо готове. Приємного апетиту!