Такий суп урізноманітнює звичне меню і може сподобатися навіть тим, хто не любить гречку.
Інгредієнти
Яловичина – 300 р. | |
Картопля – 4 штуки | |
Цибуля – 1 штука | |
Морква – 1 штука | |
Гречка – 100 р. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Зелень – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. для смаження овочів | |
Часник – за смаком | |
Лавровий лист – 2 шт. |
Гречаний суп корисний, ароматний і дуже ситний, але готується досить просто.
Покроковий рецепт
На трилітрову каструлю беремо 300 грамів яловичини, варимо до м’якості, близько півтора – двох годин. За цей час готуємо інші інгредієнти.
Трохи обсмажуємо порізану цибулину з натертою морквою.
Картопля наріжемо не занадто дрібно.
Гречку переберемо, обсмажимо на сухій сковороді. Так вона стане більш розсипчастою і ароматною.
Готове м’ясо поріжемо кубиками, повертаємо в бульйон.
Кладемо картоплю, солимо.
Через п’ять хвилин всипаємо гречку. Додаємо моркву і цибулю. Приправляємо лавровим листом і сушеної зеленню.
Варимо до готовності. Можна додати перець і розім’ятим часник за смаком.