Котлети з грибів завжди будуть бажаним доповненням до будь-якого гарніру. Більше того, вони є чудовим блюдом на пісному столі.
Інгредієнти
Білі гриби – 0,5 кг. | |
Гречана каша – 1 стакан | |
Твердий сир – 150 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Зелений кріп – невеликий пучок | |
Борошно – 1 склянка | |
Сіль – 1/2 ч. л. |
Для котлет я використовувала відварені білі гриби і залишки гречаної каші. З таким же успіхом можна зробити котлети з іншої крупи. До речі, страва виходить також смачним, якщо замість свіжих грибів взяти для приготування заморожені.
Покроковий рецепт
Відварені гриби і гречану кашу змішую в одній великій ємності. Туди ж відправляю нарізану цибулю. Всю цю масу подрібнюю блендером. З інгредієнтів повинна вийти однорідна маса.
Зелений кріп дрібно нарізаю і висипаю його в грибну масу. Також вбиваю туди яйце.
Твердий сир тру на дрібній тертці і висипаю його до решти інгредієнтів.
Висипаю борошно і додаю сіль. Хто любить гостре, може ще додати чорний перець.
Дошку посипаю борошном. В долоньку набираю трохи борошна і починаю формувати котлети. На одну котлету у мене йде одна велика ложка фаршу. Готові напівфабрикати викладають на дошку. У сковорідку наливаю рослинне масло і добре нагріваю його. Котлети викладаю в сковороду і обсмажую з двох сторін. Щоб вони виходили більш соковитими, потрібно прикривати сковороду кришкою під час смаження. Готові котлети викладаю на тарілку і прикрашаю їх майонезом і гірчицею. Корисне страви готово!