Грибні котлети

Грибні котлети – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Котлети з грибів завжди будуть бажаним доповненням до будь-якого гарніру. Більше того, вони є чудовим блюдом на пісному столі.

Інгредієнти

Білі гриби – 0,5 кг.
Гречана каша – 1 стакан
Твердий сир – 150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Зелений кріп – невеликий пучок
Борошно – 1 склянка
Сіль – 1/2 ч. л.

Як приготувати Грибні котлети

Для котлет я використовувала відварені білі гриби і залишки гречаної каші. З таким же успіхом можна зробити котлети з іншої крупи. До речі, страва виходить також смачним, якщо замість свіжих грибів взяти для приготування заморожені.

Покроковий рецепт

Відварені гриби і гречану кашу змішую в одній великій ємності. Туди ж відправляю нарізану цибулю. Всю цю масу подрібнюю блендером. З інгредієнтів повинна вийти однорідна маса.

Зелений кріп дрібно нарізаю і висипаю його в грибну масу. Також вбиваю туди яйце.

Твердий сир тру на дрібній тертці і висипаю його до решти інгредієнтів.

Висипаю борошно і додаю сіль. Хто любить гостре, може ще додати чорний перець.

Дошку посипаю борошном. В долоньку набираю трохи борошна і починаю формувати котлети. На одну котлету у мене йде одна велика ложка фаршу. Готові напівфабрикати викладають на дошку. У сковорідку наливаю рослинне масло і добре нагріваю його. Котлети викладаю в сковороду і обсмажую з двох сторін. Щоб вони виходили більш соковитими, потрібно прикривати сковороду кришкою під час смаження. Готові котлети викладаю на тарілку і прикрашаю їх майонезом і гірчицею. Корисне страви готово!