На приготування грибного супу-пюре в мене пішов всього один годину.
Інгредієнти
Куряче м’ясо на кісточці – 500 г Добре підходить курка для чахохбілі | |
Печериці – 200 г | |
Луковичка – 1 шт. | |
Картопля – 2-3 шт. | |
Вершки 10-20% – 100 р. | |
Гілочка чебрецю/орегано/лавровий листочок – 1 шт. | |
сіль і перець – за смаком |
Рецепт грибного супу-пюре на легкому курячому бульйоні. Порадуйте себе корисним і найголовніше швидким у приготуванні супчиком!
Покроковий рецепт
Варимо бульйон.
Досвідчені кухарі радять завжди зливати перший бульйон з м’яса, купленого в супермаркеті, після закінчення 15-20 хвилин варіння – так ви убезпечите себе та близьких від потрапляння в організм сечовини і креатиніну, а так само вам не доведеться знімати пінку з майбутнього супу.
Злив воду і промивши м’ясо, заливаємо водою, кидаємо в каструлю цілу цибулину і гілочку чебрецю (можна орегано або стару добру лаврушку). Ставимо на вогонь, після закипання зменшуємо температуру/вогонь. Курячий бульйон вариться швидко, у мене на це йде хвилин 35
З готового бульйону дістаємо м’ясо, цибулину залишаємо.
Очищену картоплю нарізаємо маленькими шматочками, відправляємо в бульйон.
Тим часом миємо й ріжемо печериці, закидаємо їх у сковороду з соняшниковою олією підсмажуватися до золотистого кольору і приємного аромату.
Відправляємо гриби до картоплі і луковке, варимо до готовності картоплі, додаємо вершки, сіль, перець за смаком.
Знімаємо з варильної плити, пробиваємо отримане заглибним блендером. Розливаємо по тарілочках.
М’ясо курки знімаємо з кісточок, ріжемо і розкладаємо в тарілочки.
Додамо зелень і грибочки, посиплемо перцем чилі.
Наш шалений грибний супчик готовий. Приємного апетиту!