Грибний суп-пюре на курячому бульйоні

Грибний суп-пюре на курячому бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На приготування грибного супу-пюре в мене пішов всього один годину.

Інгредієнти

Куряче м’ясо на кісточці – 500 г Добре підходить курка для чахохбілі
Печериці – 200 г
Луковичка – 1 шт.
Картопля – 2-3 шт.
Вершки 10-20% – 100 р.
Гілочка чебрецю/орегано/лавровий листочок – 1 шт.
сіль і перець – за смаком

Як приготувати Грибний суп-пюре на курячому бульйоні

Рецепт грибного супу-пюре на легкому курячому бульйоні. Порадуйте себе корисним і найголовніше швидким у приготуванні супчиком!

Покроковий рецепт


Варимо бульйон.

Досвідчені кухарі радять завжди зливати перший бульйон з м’яса, купленого в супермаркеті, після закінчення 15-20 хвилин варіння – так ви убезпечите себе та близьких від потрапляння в організм сечовини і креатиніну, а так само вам не доведеться знімати пінку з майбутнього супу.

Злив воду і промивши м’ясо, заливаємо водою, кидаємо в каструлю цілу цибулину і гілочку чебрецю (можна орегано або стару добру лаврушку). Ставимо на вогонь, після закипання зменшуємо температуру/вогонь. Курячий бульйон вариться швидко, у мене на це йде хвилин 35


З готового бульйону дістаємо м’ясо, цибулину залишаємо.

Очищену картоплю нарізаємо маленькими шматочками, відправляємо в бульйон.

Тим часом миємо й ріжемо печериці, закидаємо їх у сковороду з соняшниковою олією підсмажуватися до золотистого кольору і приємного аромату.



Відправляємо гриби до картоплі і луковке, варимо до готовності картоплі, додаємо вершки, сіль, перець за смаком.

Знімаємо з варильної плити, пробиваємо отримане заглибним блендером. Розливаємо по тарілочках.

М’ясо курки знімаємо з кісточок, ріжемо і розкладаємо в тарілочки.

Додамо зелень і грибочки, посиплемо перцем чилі.

Наш шалений грибний супчик готовий. Приємного апетиту!