Кабачки, обсмажені кільцями в маслі і заправлені часником, зеленню і томатним соусом. Подаються охолодженими після 12-годинної витримки в холодильнику.
Інгредієнти
кабачки – 0,5 кг | |
цибуля ріпчаста – 2 штуки | |
борошно – 2 ст. л. | |
сіль – 1 ч. л. | |
томатна паста – 2 ст. л. | |
вода – 1 стакан | |
часник – 3 зубчики | |
зелень кінзи або петрушки – 1 пучок | |
хмелі сунелі – 1 ч. л. |
Чим довше стоїть ця прекрасна закуска з кабачків в холодильнику, тим вона стає смачнішою й пікантніше. Хороша вона і тим, що набір спецій для цієї страви залежить тільки від особистих переваг. Можна взагалі їх не класти, смак зміниться, але не погіршиться!
Покроковий рецепт
Помити кабачки, обрізати кінчики і нашаткувати їх кільцями товщиною 0, 5-0,7 див. Таким же чином порізати і головки ріпчастої цибулі.
Змішати борошно з половиною норми солі і викласти на плоске блюдо. Кружечки кабачків і цибулі обваляти в борошняній паніровці.
Розігріти рослинну олію в сковороді. Обсмажити паніровані в борошні колечка з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
Приготувати соус: розвести томатну пасту водою, довести на середньому вогні до кипіння, поварити пару хвилин і зняти з плити.
Порізати як можна дрібніше зелень кінзи, петрушки і кропу. Видавити 2-3 зубчики часнику і все це покласти в томатну масу. Додати другу половину норми солі і добре перемішати. На цьому етапі можна покласти в соус улюблені спеції – чорний і (або) червоний перець, паприку, хмелі-сунелі.
Кожен шар обсмажених овочів поливати 3-4 столовими ложками томатного соусу.
Після того, як страва повністю охолоне, покласти його в холодильник на ніч.