Холодна закуска з кабачків в томаті

Холодна закуска з кабачків в томаті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кабачки, обсмажені кільцями в маслі і заправлені часником, зеленню і томатним соусом. Подаються охолодженими після 12-годинної витримки в холодильнику.

Інгредієнти

кабачки – 0,5 кг
цибуля ріпчаста – 2 штуки
борошно – 2 ст. л.
сіль – 1 ч. л.
томатна паста – 2 ст. л.
вода – 1 стакан
часник – 3 зубчики
зелень кінзи або петрушки – 1 пучок
хмелі сунелі – 1 ч. л.

Як приготувати Холодна закуска з кабачків в томаті

Чим довше стоїть ця прекрасна закуска з кабачків в холодильнику, тим вона стає смачнішою й пікантніше. Хороша вона і тим, що набір спецій для цієї страви залежить тільки від особистих переваг. Можна взагалі їх не класти, смак зміниться, але не погіршиться!

Покроковий рецепт


Помити кабачки, обрізати кінчики і нашаткувати їх кільцями товщиною 0, 5-0,7 див. Таким же чином порізати і головки ріпчастої цибулі.

Змішати борошно з половиною норми солі і викласти на плоске блюдо. Кружечки кабачків і цибулі обваляти в борошняній паніровці.

Розігріти рослинну олію в сковороді. Обсмажити паніровані в борошні колечка з обох боків до утворення рум’яної скоринки.

Приготувати соус: розвести томатну пасту водою, довести на середньому вогні до кипіння, поварити пару хвилин і зняти з плити.


Порізати як можна дрібніше зелень кінзи, петрушки і кропу. Видавити 2-3 зубчики часнику і все це покласти в томатну масу. Додати другу половину норми солі і добре перемішати. На цьому етапі можна покласти в соус улюблені спеції – чорний і (або) червоний перець, паприку, хмелі-сунелі.

Кожен шар обсмажених овочів поливати 3-4 столовими ложками томатного соусу.

Після того, як страва повністю охолоне, покласти його в холодильник на ніч.