Пісний борщ, який можна їсти і холодним, і гарячим.
Інгредієнти
картопля – 5 шт | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
часник – 3 зуб. | |
томати – 3 шт | |
томатна паста – 3 ст. л. | |
капуста молода – пів качана | |
корінь селери – 100 гр |
Борщ має величезну кількість рецептів. Мій рецепт дозволяє приготувати страву, яка підійде як для зимової холоднечі, так і для пекучого літа. Головне в ньому – молода соковита капуста!
Покроковий рецепт
Починаємо приготування борщу з овочевого бульйону. Для того, що б він був насышенным в холодну воду кладемо нарізану невеликими кубиками картоплю і корінь селери. Доводимо до кипіння, знімаючи білу пінку з поверхні. Прикручуємо плиту і варимо овочі до напівготовності, приблизно 10 хв.
У цей час потрібно приготувати важливий елемент страви, томатну засмажку. Для цього подрібнюємо цибулю і відправляємо його на сковороду з розігрітим олією, обсмажуємо до золотистого кольору. Наступною йде на сковорідку морква, натерта на тертці. Через 1 хв. додаємо болгарський перець, нарізаний соломкою і подрібнені томати кубиком. Перемішуємо всю суміш і обсмажуємо її на середньому вогні ще 3 хв. Останньої додаємо томатну пасту і 50 мл води. Доводимо суміш до кипіння і вимикаємо. В цей час додаємо подрібнений часник. Коли овочі в каструлі майже готові висипаємо до них зажарку, перемішуємо і даємо прокипіти 4 хв.
Далі потрібно додати спеції. Сіль і чорний перець основні приправи, я додаю ще лавровий лист. І тепер додаємо нашатковану молоду капусту. Перемішуємо весь борщ. Доводимо до кипіння і вимикаємо нагрівання.
Останній етап – додавання зелені. Нарізаємо дрібно кріп і зелену цибулю, посипаємо готовий борщ. Накрывем каструлю кришкою і даємо настоятися хвилин 15 хв.
Подаємо борщ з грінками, обсмаженими на часниковому маслі.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!