У літню спеку приємно з’їсти що-небудь прохолодне. Наприклад, на обід можна приготувати холодник, холодний суп з буряка.

Інгредієнти
| невелика буряк – 2-3 шт. | |
| картопля – 2 бульби | |
| морква – 2 шт. | |
| яйця – 2 шт. | |
| яйце – 1/2 при подачі за бажанням | |
| свіжий огірок – 3 шт. | |
| кріп – невеликий пучок | |
| зелена цибуля – пучок | |
| квас – 1 літр | |
| лимон – сік 1/2 лимона або за смаком приблизно | |
| сіль – трохи |
У літню спеку приємно з’їсти що-небудь прохолодне. Наприклад, на обід можна приготувати холодник, холодний суп з буряка.
Потрібно відварити 2-3 невеликі буряків, по 2 картоплини і морквини, пару яєць. Також потрібно взяти 3 свіжих огірка, по пучку кропу і пір’я цибулі, літр квасу, сік лимона, трохи солі. Як бачите, інгредієнти прості і знайдуться у кожної господині на кухні.
Покроковий рецепт
Очищену буряк натирають на дрібній тертці. Інші відварні овочі (картопля, морква), огірки і яйця дрібненько нарізають кубиками або смужками (з огірків також можна зрізати шкірку). Але в принципі, допускається натерти на крупній тертці.
Перемішують, підсолюють, видавлюють сік з половини лимона.
Всипати рубану зелень, вливають квас. Лимон можна не використовувати, якщо взяти окрошковому (кислий) квас.
Борщ слід на 2 години відправити в холодильник.
При подачі в тарілки кладуть ще дрібно порізану цибулю і зелень і половинку вареного яйця. Так само, в холодний суп обов’язково додають сметану. Приємного апетиту!
