Ідеальне поєднання ніжного картопляного пюре з рибою – відмінна ідея для обіду або вечері.
Інгредієнти
картопля – 1 кг | |
масло вершкове – 70 гр | |
молоко – 150 гр | |
риба свіжа – 1 кг (товстолобик) | |
паніровка – 300 гр | |
спеції – за смаком | |
сік лимона – 1ст.л. |
Сьогодні я буду готувати стейки з товстолобика, обсмажені в паніровці з кукурудзяного борошна, а в якості гарніру – ніжне картопляне пюре. Це один з варіантів повсякденного вечері з доступних і дуже простих інгредієнтів, а смак виходить відмінним. Риба продукт корисний і поживний. Для стейків краще використовувати велику рибу, вважається, що хороший стейк повинен бути розміром з долоню. І найважливіше, риба повинна бути щільною і містити мало кісток. Великий товстолобик ідеально підходить для приготування такої страви.
Покроковий рецепт
Для початку рибу очищаємо від нутрощів і лушпиння. Розділяємо її на потрібні шматочки. Потім замаринуем сіллю, перцем і лимонним соком. Залишаємо хвилин на 10.
Тим часом очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо кубиком, заливаємо холодною водою і ставимо варитися. Додайте у воду сіль і лавровий лист для аромату.
Рибні стейки з обох сторін обваляйте в паніровці (я використовую кукурудзяне борошно грубого помелу, вона утворює дуже хрустку скоринку, Ви можете використовувати будь-яку паніровку або борошно), потім обсмажте на розпеченій сковороді з рослинним маслом з двох сторін до готовності.
Приготуємо пюре. Коли картопля зваритися, злийте з неї всю рідину, додайте вершкове масло і топчіть картоплю толкушкой, до консистенції пюре. Потім додайте тепле молоко і збивайте тієї ж толкушкой або міксером. Пюре придбає м’яку і повітряну текстуру
Подавайте картопляне пюре на одній тарілці з рибою. За бажанням прикрасьте зеленню