Що може бути смачніше, молоденьких кабачків, фаршированих м’ясом і овочами. А якщо присипати сиром? Мм-мм-м. Пробуємо приготувати.
Інгредієнти
кабачки – 3 середніх | |
оливкової олії – 2 чайні ложки | |
цибулина – 1 головка | |
часнику – 1 зубчик | |
яловичий фарш – 300 г | |
помідор, нарізаний кубиками – 1 шт. | |
нарізаний болгарський перець – 1 шт. | |
соус марінара – 1/2 склянки | |
італійської приправи – 1 1/2 чайної ложки | |
перець мелений – 1/4 чайної ложки | |
сир моцарелла – 1 чашка |
Любителям запечених страв сподобаються фаршировані кабачки з начинкою з овочів і фаршу.
Покроковий рецепт
Фарш для начинки роблять з сиру і сметани, взятих по 100 г, 2 стебел селери, моркви і великої цибулини. Потрібно також сіль і мелений перець, баночка кукурудзи, пісне масло.
Овочі потрібно промити, очистити, дрібно нарізати і обсмажити на сковорідці з олією. Потім сковороду знімають з вогню, додають фарш і трохи соусу маринары. Підсолюють, посипають перцем, італійськими травами, перемішують.
Молоді кабачки середнього розміру розрізують навпіл, виймають серцевину (Якщо кабачки підготувати заздалегідь, то серцевину овоча можна дрібненько порізати і протушкувати з фаршем, для начинки). Приготованою раніше сумішшю фарширують кабачкові “човники” і розкладають їх на промазанном маслом деко або у формі.
Присипають все сиром, зеленню.
Випікають фаршировані кабачки близько 25 хвилин або поки кабачок не стане м’яким і сир не стане пузыристым.