Почнемо готувати. Найпростіше прокрутити овочі через м’ясорубку, але можна і натерти на дрібній тертці. Обов’язково використовуйте алюмінієвий посуд для зимових закруток.
Добре перемішайте прокрученные овочі і влийте олію.
Додайте томатну пасту і відправте суміш варитися.
Коли овочі закиплять, додайте спеції і кам’яну сіль. Варіть ікру близько години, якщо використовували молоденькі кабачки, півтора – два, якщо кабачки більш великі і жорсткі. За п’ять хвилин до закінчення варіння додайте оцет і натертий часник.
Вимкніть ікру і закатайте суміш в стерильні банки. Залиште ікру остигати, загорнувши банки в тепле покривало на добу.
Кабачкова ікра готова до використання одразу після приготування, але знайомий смак вона набуває тільки після охолодження.