Оладки з кабачків з кропом – це сезонне блюдо, яке можна подавати зі сметаною або майонезом не тільки холодного, але і гарячим.
Інгредієнти
Кабачок – 600-650 г | |
Яйця перепелині – 5-7 шт. (або 2-3 курячих) | |
Борошно – 5 столових ложок | |
Кріп – пучок | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – 3-6 столових ложок |
Молоденькі кабачки вже з’явилися у продажу, і вони будуть найсмачнішими для таких оладок. По своєму смаку або для своєї дитини ви можете додати тертої моркви і побільше цукру, виходить теж не погано. Особливо такі овочеві оладки подобаються діткам.
Приготувати його зовсім нескладно, а результат, безсумнівно, порадує будь-яку господарку та її гостей. Рецепт відношу до розряду «на швидку руку», так як тісто зовсім не складне і не вимагає особливої вправності. Єдине примітка, якщо ви будете використовувати молоді кабачки, то після натирання на тертці вони дадуть багато соку. Цей сік необхідно злити, принаймні, половина точно. Якщо злити сік не вийде, або тісто рідке, або вам доведеться насипати багато борошна. А це вже будуть щільні і зовсім не смачні кабачкові оладки.
Покроковий рецепт
Кабачки або цукіні промити, ретельно витерти, очистити від шкірки і насіння і натерти на крупній тертці. (Якщо ви використовуєте молоді овочі від шкірки і насіння плід можна не очищати і навіть оладки вийдуть гарніше). Скласти кабачки терті в глибоку миску, трохи посолити і дати час, щоб вони дали сік. Якщо його буде багато, то краще злити частину соку, в іншому випадку доведеться додати багато борошна, щоб маса придбала необхідну консистенцію, а це вже зайве.
Кріп промити, промокнути рушником, видалити стебла і дрібно нарізати.
До натертим кабачків додати просіяне борошно, дрібно нарізаний кріп, перепелині яйця (звичайно перепелині яйця можна замінити на 2-3 курячих, дивлячись якого вони розміру, але корисніше буде використовувати перепелині). Всю суміш добре перемішати.
Вийшло «кабачкове» тісто.
Нагріти сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. За допомогою ложки обережно викладати оладки на сковороду. Обсмажувати кабачкові оладки з двох боків до золотистого кольору знову ж на середньому вогні. Якщо після проби оладок, вам здадуться вони не пропеченными, раджу, після того як перевернете оладки, накрити сковороду кришкою. Чи можна зменшити вогонь, для збільшення їх смаження на плиті. Подавати оладки з кабачків зі сметаною, майонезом або іншим соусом. Приємного апетиту!