Іноді на свята хочеться приготувати, не звичну курку або качку в духовці, а щось таке оригінальне. Пропоную приготувати дуже апетитне і ароматне друга страва з птиці.
Інгредієнти
качка – одна, вагою близько 3-х кг | |
темне пиво – літрова пляшка | |
сіль – за смаком | |
перець мелений – за смаком | |
базилік – 1 чайна ложка або інші трави |
Іноді на свята хочеться приготувати, не звичну курку або качку в духовці, а щось таке оригінальне. Пропоную приготувати дуже апетитне і ароматне друга страва з птиці.
В оригінальній рецептурі використовується качка, але її сміливо можна замінити куркою, м’ясом індика або гусаком. Час приготування залежить від розміру шматочків.
Покроковий рецепт
Процес приготування:
Птицю нарізати на порційні шматочки, посолити і поперчити. Можна натерти базиліком або іншими сухими травами. Залишити хвилин на п’ятнадцять просолится.
Потім викласти в глибоку сковорідку або деко, бажано щоб шматки не стикалися. Залити пивом і поставити в розігріту до 150 градусів духовку.
Хвилин через 10 від початку кипіння алкоголю, трохи зменшити газ.
За 20 хвилин до закінчення готування, накрийте її кришкою. М’ясо вийде соковитим, м’яким і рум’яним.
Подавати качку можна з будь-яким гарніром. Перед подачею прикрасити цедрою апельсина і рубаною зеленню. Приємного апетиту!