Капуста з морквою під вершковим желтковым соусом

Капуста з морквою під вершковим желтковым соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вершковий жовтковий соус чудово підходить до вареним овочам.

Інгредієнти

Брокколі – 150 г
Цвітна капуста – 150 г
Морква – 100 г
Для соусу:
Бульйон – 200 мл (приблизно 1 склянка)
Вершки – 100 мл (приблизно 1/2 склянки, 20 %)
Жовток курячий – 1 шт.
Вершкове масло – 20 г
Лимонний сік – 1 чайна ложка
Сіль – щіпка
Мелений чорний перець – за смаком
Цукор – за бажанням

Як приготувати Капуста з морквою під вершковим желтковым соусом

Вершковий жовтковий соус чудово підходить до вареним овочам. Основа соусу – вершки з бульйоном і курячий жовток. Бульйон можна брати овочевий, а можна і курячий, якщо ви не дотримуєтеся дієти. Щоб жовток не згорнувся, обов’язково потрібно додати кілька крапель лимонного соку. Лимонний сік запобігає заварювання жовтка. Кількість інгредієнтів з гарніром розраховане на 2 – 3 порції.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

У невеликій каструльці закип’ятити злегка підсолену воду. Закинути у воду овочі (у мене були заморожені), варити до готовності. Порада: бажано овочі трохи не доварити, щоб вони не перетворилися на кашу. Для того, щоб овочі зберегли свій яскравий колір, відразу залийте їх крижаної або холодною водою. Відкинути капусту і моркву на друшляк, дати стекти воді. Відкласти овочі в бік. (Ще, як варіант, можна приготувати овочі на пару).

Приготувати вершковий жовтковий соус.
Бульйон вилити в маленьку каструльку, закип’ятити. Влити в киплячий бульйон, вершки, все перемішати, продовжувати варити на слабкому вогні.

А поки, жовток відокремити від білка, білок нам не знадобитися. Його ви можете «пустити в хід», готуючи безе або шоколадний торт з сирними кульками і меренгою. У маленькій мисці виделкою збити жовток. Потім додати свіжовичавлений лимонний сік (лимонний сік не дасть яйцю згорнутися в гарячому соусі), гарненько перемішати.

Під збитий жовток додати одну столову ложку бульонной вершковою рідини, перемішати. Додати ще одну ложку, перемішати. Потім ще дві ложки, знову перемішати.

Приготовану жовткову суміш тонкою цівкою вилити в каструлю з киплячою вершково-бульонной рідиною. Продовжувати все варити, періодично помішуючи, до загущення маси (у мене пішло приблизно 15 хвилин, з моменту додавання жовтка).

Як тільки соус почне густіти, додати шматочок вершкового масла. Варити до розчинення масла. Соус посолити і додати за бажанням і смаком, чорний мелений перець. (Я влила в свій соус більше 1 чайної ложки лимонного соку, так як робила це на око. Тому, довелося додати трохи цукру. Повторіть прийом і відрегулюйте смак, якщо ваш соус теж сильно кислить).

На тарілку викласти відварену цвітну капусту, брокколі і моркву. Заправити овочі вершковим желтковым соусом. За бажанням прикрасити страву петрушкою кучерявою.
Приємного апетиту!