Капуста з морквою під вершковим желтковым соусом

Капуста з морквою під вершковим желтковым соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

У невеликій каструльці закип’ятити злегка підсолену воду. Закинути у воду овочі (у мене були заморожені), варити до готовності. Порада: бажано овочі трохи не доварити, щоб вони не перетворилися на кашу. Для того, щоб овочі зберегли свій яскравий колір, відразу залийте їх крижаної або холодною водою. Відкинути капусту і моркву на друшляк, дати стекти воді. Відкласти овочі в бік. (Ще, як варіант, можна приготувати овочі на пару).

Приготувати вершковий жовтковий соус.
Бульйон вилити в маленьку каструльку, закип’ятити. Влити в киплячий бульйон, вершки, все перемішати, продовжувати варити на слабкому вогні.

А поки, жовток відокремити від білка, білок нам не знадобитися. Його ви можете «пустити в хід», готуючи безе або шоколадний торт з сирними кульками і меренгою. У маленькій мисці виделкою збити жовток. Потім додати свіжовичавлений лимонний сік (лимонний сік не дасть яйцю згорнутися в гарячому соусі), гарненько перемішати.

Під збитий жовток додати одну столову ложку бульонной вершковою рідини, перемішати. Додати ще одну ложку, перемішати. Потім ще дві ложки, знову перемішати.

Приготовану жовткову суміш тонкою цівкою вилити в каструлю з киплячою вершково-бульонной рідиною. Продовжувати все варити, періодично помішуючи, до загущення маси (у мене пішло приблизно 15 хвилин, з моменту додавання жовтка).

Як тільки соус почне густіти, додати шматочок вершкового масла. Варити до розчинення масла. Соус посолити і додати за бажанням і смаком, чорний мелений перець. (Я влила в свій соус більше 1 чайної ложки лимонного соку, так як робила це на око. Тому, довелося додати трохи цукру. Повторіть прийом і відрегулюйте смак, якщо ваш соус теж сильно кислить).

На тарілку викласти відварену цвітну капусту, брокколі і моркву. Заправити овочі вершковим желтковым соусом. За бажанням прикрасити страву петрушкою кучерявою.
Приємного апетиту!