Карамельний крем для тортів, капкейків або рулетів

Карамельний крем для тортів, капкейків або рулетів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Універсальний крем для тортів і кексів. З ніжним карамельним смаком і маслянистої консистенції.

Інгредієнти

Цукор – 500 грам
Масло або маргарин – 1 упаковка 350 грам Масло дасть більш ніжний і натуральний смак, але маргарин буде краще тримати форму.
Цукрова пудра – 500 грам
Вода – півсклянки Вода обов’язково повинна бути кип’яченою.

Як приготувати Карамельний крем для тортів, капкейків або рулетів

Карамельний крем має легкий смак, і складається з максимально натуральних інгредієнтів. Їм зручно просочувати коржі та вафлі, а також робити трояндочки з крему за допомогою кондитерського мішка. Для прикраси випічки необхідно трохи остудити крем, щоб масло затверділо і краще тримало форму.

Покроковий рецепт

У глибоку ємність висипати цукрову пудру.

Покласти до цукру масло і збити міксером до однорідної консистенції. Масло краще заздалегідь дістати з холодильника і підігріти до кімнатної температури.

В окремій ємності насипати цукор, залити його водою, і поставити на повільний вогонь. Постійно перемішуючи, довести до кипіння. Зняти після потемніння маси. Трохи остудити, щоб білок в олії не згорнувся, і не зробив крем неоднорідним.

Залити карамель в крем і збити блендером до однорідного стану.

Карамельний крем можна відразу ж використовувати для просочення тортів, бісквітів, кексів та рулетів.