Універсальний крем для тортів і кексів. З ніжним карамельним смаком і маслянистої консистенції.
Інгредієнти
Цукор – 500 грам | |
Масло або маргарин – 1 упаковка 350 грам Масло дасть більш ніжний і натуральний смак, але маргарин буде краще тримати форму. | |
Цукрова пудра – 500 грам | |
Вода – півсклянки Вода обов’язково повинна бути кип’яченою. |
Карамельний крем має легкий смак, і складається з максимально натуральних інгредієнтів. Їм зручно просочувати коржі та вафлі, а також робити трояндочки з крему за допомогою кондитерського мішка. Для прикраси випічки необхідно трохи остудити крем, щоб масло затверділо і краще тримало форму.
Покроковий рецепт
У глибоку ємність висипати цукрову пудру.
Покласти до цукру масло і збити міксером до однорідної консистенції. Масло краще заздалегідь дістати з холодильника і підігріти до кімнатної температури.
В окремій ємності насипати цукор, залити його водою, і поставити на повільний вогонь. Постійно перемішуючи, довести до кипіння. Зняти після потемніння маси. Трохи остудити, щоб білок в олії не згорнувся, і не зробив крем неоднорідним.
Залити карамель в крем і збити блендером до однорідного стану.
Карамельний крем можна відразу ж використовувати для просочення тортів, бісквітів, кексів та рулетів.