У нас сьогодні в меню – фарширований карась. Рибка запікається в духовці разом з пассированным цибулею і морквою.
Інгредієнти
Карась – 3 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений чорний – за смаком | |
Майонез – 3 ст. л. |
Для приготування фаршированого карася нам потрібно жароміцний форма для запікання. А на початковому етапі готування – сковорідка для пасерування овочів. Для фарширування візьмемо моркву і цибулю. Овочі подрібнити, обсмажимо, а потім начиним ними черевця карасів. Подробиці – у нас в описі.
Покроковий рецепт
Для рецепту беремо дрібних карасів.
Очищаємо рибку від луски, використовуючи ножик, потрошимо. Обов’язково видаліть чорну плівку всередині черевця, оскільки вона гірчить. Підготовлену рибу натерти сіллю і меленим перцем зовні і всередині теж. Приберіть поки карасів в сторону, щоб приступити до приготування начинки.
Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Морквину для начинки натираємо, а ось лук наріжемо у формі півкілець.
На сковороді прогріваємо рослинне масло, а потім у нього переправляємо овочі. Тушкуємо овочі до м’якості, а потім трохи охолоджуємо.
Підготовленою начинкою фаршируємо карасів, укладаючи її всередину черевця.
Нафаршированих карасиків поміщаємо в змащену маслом форму для запікання. Зверху карасів змащуємо майонезом.
Відправляємо нафаршированих карасів в духовку на 35 хвилин (температура – 210 градусів).
Карасі, фаршировані цибулею та морквою, в духовці готові! Приємного апетиту!