Карбонара по-русски

Карбонара по-російськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Що може бути простіше відварених макаронів? Додамо до них пару інгредієнтів і отримаємо блюдо з італійським акцентом.

Покроковий рецепт

Для карбонари по-російськи нам знадобляться спагетті, будь-які м’ясні копчено-в’ялені продукти (у мене це грудинка), вершки, яйце, трохи сиру, сіль, перець за смаком і розмарин, якщо є. В оригінальному італійському рецепті немає вершків, а м’ясна частина представлена щековиной.

Насамперед ставимо варити спагетті. Важливо стежити, щоб макарони не розварилися.

Тепер у нас є 10 хвилин на соус і приготування грудинки. Включаємо розігріватися сковороду з невеликою кількістю олії. Якщо у вас є розмарин, покладіть його в масло для ароматизації.

Грудинку нарізаємо вузькими смужками або дрібними кубиками й викладаємо на сковорідку. Злегка обсмажуємо до прозорості жирового прошарку і знімаємо з плити.

Сир для соусу Карбонара натираємо на дрібній тертці. Ідеальний варіант – пармезан. Але так як це вже адаптований рецепт, то підійде будь-який на ваш смак.

В окремій мисці змішуємо, вершки, яєчний жовток і тертий сир

Коли спагеті зваряться, зіллємо з них воду і тут же наллємо в них сирно-яєчний соус. Швидко перемішуємо, щоб яйце встигло запектися від температури гарячих макаронів, а сир розплавиться.

Розкладаємо спагеті по тарілках, а зверху на них викладаємо смажену грудинку. За смаком можна додати перець, посипати додатково сиром або прикрасити зеленню. Карбонара по-російськи готова, приємного апетиту!