Найголовніше вибрати якісний картоплю і бажано молодий. Ми будемо використовувати рослинне масло для картоплі і для соусу майонез, але для менш калорійного блюда можна їх не використовувати!
Інгредієнти
Картопля – 6 штук середнього розміру Молода картопля буде в пріоритеті | |
Рослинне масло – 10 мл Можна відмовитися | |
Сіль – За смаком | |
Для соусу: | |
Майонез – 70 мл | |
Кефір 0,1 % – 30 мл | |
Часник – 3 зубчики | |
Кріп – 10 грам | |
Перець – За смаком |
Сьогодні ми з вами приготуємо швидке, але не менш смачне блюдо – сільська картопелька.
Це блюдо підійде як швидкий перекус, так і доповнення до основної страви, або ж у вигляді гарніру.
Покроковий рецепт
В першу чергу ретельно промиваємо картопля, бажано помістивши на пару хвилин в теплу миску, після чого протерти м’якою губкою кожну картоплину. Протерти насухо.
Картоплю розрізаємо на 4 рівні частини. Включити духовку на 180 градусів.
Покласти в миску і залити рослинним маслом, все рясно розмішати.
Викладаємо на деко шкіркою вниз і ставимо в духовку.
приготування соусу
Поки готується картопля, зробимо для неї соус. Нам знадобляться майонез, кефір, зелень і часник. Замість кефіру можна додати трохи води, щоб консистенція вийшла менш густий. Всі інгредієнти змішуємо.
Наша картопелька готова! Подавати з кисло-молочним соусом. Приємного вам апетиту!