Запечена картопля по-селянськи дуже смачний, а готується просто!
Інгредієнти
картопля – 500 г | |
сіль – за смаком | |
перець – за бажанням | |
прянощі – за смаком | |
олія оливкова або рослинне – 1-2 ст. л. | |
панірувальні сухарі – жменя |
Прянощі і сіль додаються за смаком. Можна додати ще якоїсь сушеної трави..
Покроковий рецепт
Картоплю миємо, чистимо, ріжемо на часточки. Бажано, щоб шматочки вийшли однакового розміру.
Змішуємо у великій чашці 1-2 ложки оливкової або рослинного масла, мелений перець (за бажанням), за смаком сіль, паприку, трохи каррі. Все перемішуємо і закидаємо в цю чашку картоплю. Заважаємо, щоб масло з прянощами обгорнула картопля з усіх боків.
Тепер в іншу чашку насипати панірувальних сухарів. Обвалюємо картоплю в панірувальних сухарях.
Після викладаємо підготовлену картоплю в форму, выстеленную пергаментним папером. Якщо картоплі багато (ви готуєте на свято для великої кількості народу), викладіть картоплю просто на деко.
Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо до готовності.
Подаємо картопляні часточки з будь-яким м’ясом або рибою. Їсти краще всього відразу, гарячим. Приємного апетиту!