Смажена картопля з грибами і сметаною в мультиварці.
Інгредієнти
картопля – 10шт | |
гриби – 500гр у мене печериці | |
цибуля ріпчаста – 2 шт | |
зелень – за смаком | |
олія – для смаження | |
масло вершкове – невеликий шматочок | |
сметана – 4-5 ст. ложок |
Картопля, здавалося б все просто і банально, але скільки всього можна з нього приготувати…. Навіть кінематограф зазначив його багатогранність, коли у фільмі “Дівчата” головна героїня перераховувала страви, які можна приготувати з картоплі. У наш час техніка дозволяє нам продовжити цей список, але так іноді хочеться повернутися в дитинство і поїсти смаженої картопельки з грибами, зеленню і овочами, запиваючи все це кухлем холодного молока, ммммм……
У вас слинки ще не потекли? А у мене так, тому приступимо до приготування традиційної картоплі з грибами і сметаною. Поїхали……
Покроковий рецепт
Першим ділом визначаємося з інгредієнтами, і якщо чогось не вистачає вирушаємо в магазин. У мене на цей раз все було в наявності і я приступила до приготування.
Беремо цибулю, чистимо його, миємо й ріжемо кубиками.
В мультиварці вибираємо режим смаження, додаємо рослинне масло і викладаємо в неї цибулю і шматочок вершкового масла (для смаку).
Поки цибуля обсмажується, чистимо, ріжемо, миємо печериці і додаємо їх до цибулі.
У той час, коли в мультиварці обсмажують цибулю і гриби, беремо картоплю чистимо, миємо й ріжемо брусочками.
Додаємо картоплю в каструлю, все добре перемішуємо, солимо перчимо за смаком і залишаємо готуватися.
Хвилин за 10-15 до готовності додаємо сметанку, все добре перемішуємо і залишаємо до готовності.
Подавати готову страву зі свіжою зеленню і овочами.Я б ще додала склянку холодного молока, і назад в дитинство. Приємного апетиту!