Простий рецепт використання топінамбура допоможе зробити смажену картоплю не тільки корисною, але і ще більш смачною.
Інгредієнти
топінамбур – 5-6 бульб | |
картопля – 4 шт. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
олія для смаження – 1-2 ст. л. |
Для тих, хто любить картоплю, але не вирішується її часто є з-за того, що це, м’яко скажемо, не дуже корисний і дієтичний продукт, є спосіб приготувати її так, щоб вона стала хоч трохи корисніше. Для цього потрібно зовсім не багато, а саме додати пару корисних інгредієнтів, один з яких – топінамбур. Мало хто знає про існування цього дивно продукту і, на жаль, дуже мало хто використовує його на своїй кухні. А між тим – це джерело корисних мінералів і вітамінів здатний знижувати рівень цукру в крові, зміцнювати організм і налагоджувати травлення. А готувати страви з них – зовсім нескладно.
Покроковий рецепт
Картоплю нарізаємо соломкою або кубиками і відправляє на розігріту сковорідку.
Поки картопля смажиться, нарізаємо топінамбур дрібним кубиком.
Через 15-20 хвилин з початку жирки картоплі додаємо до нього топінамбур.
Додаємо на сковорідку дрібно нарізаний цибулю.
Смажимо звичайним способом іноді помішуючи.
Через 30-40 хвилин страва готова. Картопля з топінамбуром може використовуватися як самостійне блюдо або як гарнір до м’яса, риби, грибів.
Топінамбур надає звичної смаженої картоплі цікавий, злегка горіховий присмак. Це блюдо варто полюбити, оскільки воно значно корисніше звичайної смаженої картоплі.