Картопляна фріттата з яйцями – це запіканка з картоплі, залита яйцями і запечена в духовці. Страву можна готувати і на сковороді.
Інгредієнти
картоплі – 500 г | |
оливкова олія – 3 столові ложки | |
пармезан – жменю тертого | |
яйця – 5-6 шт. | |
сіль і перець – за смаком | |
петрушка – свеая |
Смачна картопляна запіканка по-італійськи! А як просто приготувати інгредієнти знайдуться в будь-якому холодильнику! Відмінний рецепт, беріть в закладку ))
Покроковий рецепт
500 г картоплі почистіть, наріжте кубиками. У великій каструлі злегка підсоленої киплячої води відварити картоплю. Час варіння близько 5 хвилин, поки не стане м’яким.
Тим часом, у великій мисці збийте яйця, додайте нарізану петрушку і приправити сіллю і перцем.
Вилити з каструлі з картоплею воду і залити овоч яйцями.
Змастіть сковороду маслом, розігрійте. викладіть суміш з картоплі і яєць в сковороду.
Страву можна запікати на плиті під кришкою, або краще зробити це в духовці. ЇЇ треба попередньо розігріти до 180 ° C. Готуйте на одній стороні хвилин 10, потім на іншій стороні, на цей раз без кришки. Готувати верхню частину фріттати ще протягом 10-15 хвилин, до хрусткої і золотий зверху.
Коли фріттата повністю приготовлена, вийміть її з каструлі і подайте на великій тарілці.
Зберігати залишки в герметичному контейнері в холодильнику до 2 днів.