Нам знадобиться:
– 1 кг картоплі;
– 400 гр печериць;
– ріпчаста цибуля;
– помідор;
– 3 яйця;
– 70 гр вершкового масла;
– соняшникова олія;
– сіль.
Приготування
Позбавимо картоплю від шкірки і відваримо в підсоленій воді. Варимо хвилин 20-25. Очистимо і поріжемо печериці. Нашинкуем цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні гриби з цибулею в соняшниковій олії на сковороді. Гриби готові.
Зливаємо воду з каструлі з картоплею. І перетворюємо його в пюре.
Поділяємо білки і жовтки. Білки відправляємо в чаші блендера, а жовтки в картопляне пюре. Додамо в пюре вершкове масло і ретельно перемішати. Білки збиваємо в густу піну і акуратно вводимо її в пюре. Перемішуємо.
Всі інгредієнти готові. Переходимо до творчої частини.
Беремо деко і кулінарний мішечок, який заповнюємо картопляним пюре. Акуратно на противені малюємо круглі підстави діаметром 7-10 див. В центр кожного кола кладемо грибну начинку. І накриваємо її спіраллю з картопляного пюре. Відправляємо ці чудові шапочки в духовку розігріту до 200C на 20-30 хвилин.
Виймаємо деко з духовки і перекладаємо готові картопляні запіканки на тарілку.
Подавайте картопля «Дюшес» з скибочками помідорів. І будьте впевнені, що рідні і близькі будуть аплодувати. Бажаємо вам приємного апетиту.