Запечемо картопельку з сиром, грибами, беконом і приправами у вершковому соусі Бешамель
Інгредієнти
Картопля – 4 середніх | |
Гриби шампіньйони (печериці) – 150-200 гр | |
Бекон кубиками – 30 гр | |
Соус Бешамель – 200 мл | |
Сир – 200 гр | |
Цибуля – 30 гр | |
Спеції для картоплі – За смаком | |
Вершкове масло Для змащування форми | |
Сіль – За смаком | |
Панірувальні сухарі – 2 ст. л. |
Ніжне блюдо кремової консистенції підійде як для будніх днів, так і для святкового столу
Покроковий рецепт
Добре промиваємо гриби, обрізаємо ніжки і нарізаємо вздовж
Чистимо й нарізаємо цибулю, наливаємо масло в сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо бекон
З’єднуємо з грибами і обсмажуємо хвилин 10 всі разом
Тим часом чистимо картоплю, його можна ошпарити протягом 10 хвилин тоді часу на готування в духовці потрібно буде трохи менше, потім нарізаємо тонкими пластинами
Беремо форму для духовки, змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями, щоб потім наша запіканка не прилипла до дна. Потім викладаємо перший шар картоплі і посипаємо приправою
Наливаємо Бешамель і добре розподіляємо по картоплі
Посипаємо попередньо натертим сиром і викладаємо гриби
Викладаємо ще один шар так само і відправляємо в розігріту до 200С духовку на 40-50 хвилин
Стежимо, щоб верх не підгорав. Приємного апетиту!