Запечемо картопельку з сиром, грибами, беконом і приправами у вершковому соусі Бешамель

Інгредієнти
| Картопля – 4 середніх | |
| Гриби шампіньйони (печериці) – 150-200 гр | |
| Бекон кубиками – 30 гр | |
| Соус Бешамель – 200 мл | |
| Сир – 200 гр | |
| Цибуля – 30 гр | |
| Спеції для картоплі – За смаком | |
| Вершкове масло Для змащування форми | |
| Сіль – За смаком | |
| Панірувальні сухарі – 2 ст. л. |
Ніжне блюдо кремової консистенції підійде як для будніх днів, так і для святкового столу
Покроковий рецепт

Добре промиваємо гриби, обрізаємо ніжки і нарізаємо вздовж

Чистимо й нарізаємо цибулю, наливаємо масло в сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо бекон

З’єднуємо з грибами і обсмажуємо хвилин 10 всі разом

Тим часом чистимо картоплю, його можна ошпарити протягом 10 хвилин тоді часу на готування в духовці потрібно буде трохи менше, потім нарізаємо тонкими пластинами
Беремо форму для духовки, змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями, щоб потім наша запіканка не прилипла до дна. Потім викладаємо перший шар картоплі і посипаємо приправою
Наливаємо Бешамель і добре розподіляємо по картоплі
Посипаємо попередньо натертим сиром і викладаємо гриби
Викладаємо ще один шар так само і відправляємо в розігріту до 200С духовку на 40-50 хвилин
Стежимо, щоб верх не підгорав. Приємного апетиту!
