Картопляна запіканка з грибами і соусом Бешамель

Картопляна запіканка з грибами і соусом Бешамель – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечемо картопельку з сиром, грибами, беконом і приправами у вершковому соусі Бешамель

Інгредієнти

Картопля – 4 середніх
Гриби шампіньйони (печериці) – 150-200 гр
Бекон кубиками – 30 гр
Соус Бешамель – 200 мл
Сир – 200 гр
Цибуля – 30 гр
Спеції для картоплі – За смаком
Вершкове масло Для змащування форми
Сіль – За смаком
Панірувальні сухарі – 2 ст. л.

Як приготувати Картопляна запіканка з грибами і соусом Бешамель

Ніжне блюдо кремової консистенції підійде як для будніх днів, так і для святкового столу

Покроковий рецепт

Добре промиваємо гриби, обрізаємо ніжки і нарізаємо вздовж

Чистимо й нарізаємо цибулю, наливаємо масло в сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо бекон

З’єднуємо з грибами і обсмажуємо хвилин 10 всі разом

Тим часом чистимо картоплю, його можна ошпарити протягом 10 хвилин тоді часу на готування в духовці потрібно буде трохи менше, потім нарізаємо тонкими пластинами

Беремо форму для духовки, змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями, щоб потім наша запіканка не прилипла до дна. Потім викладаємо перший шар картоплі і посипаємо приправою

Наливаємо Бешамель і добре розподіляємо по картоплі

Посипаємо попередньо натертим сиром і викладаємо гриби

Викладаємо ще один шар так само і відправляємо в розігріту до 200С духовку на 40-50 хвилин

Стежимо, щоб верх не підгорав. Приємного апетиту!