Картоплю чистимо,миємо.
У жаровню наливаємо рослинне масло,ріжемо картоплю тонкими пластинами і розкладаємо шарами.Всього викладаємо 3-4 шару. Посолити.
На шари картоплі викладаємо шар цибулі,нарізаного півкільцями.
На шар цибулі викладаємо шар фаршу, посолити,поперчити.
Потім знову фарш викладаємо шари картоплі. Посолити.
У жаровню з запіканкою вилити трохи води.
Сметану змішуємо з майонезом і отриманою сумішшю змащуємо верхній шар картоплі.Ставимо в духовку .
Через 50 хвилин запіканка готова.Щоб дізнатися готовність ,можна проткнути виделкою або ножем верхній шар картоплі,якщо м’який,то можна виймати з духовки.Зверху запіканку присипати зеленню.