Картопляне пюре на молоці – гарнір

Картопляне пюре на молоці – гарнір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Класичне пюре з вершковим маслом і молоком просто знахідка в якості гарніру.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг
Молоко – 1 стакан
Масло вершкове – 50 г
Сіль, перець – за смаком
Помідори черрі – жменя
Маслини – жменя
Свіжа петрушка – невеликий пучок
Огірки солоні – 1 шт
Майонез – для прикраси

Як приготувати Картопляне пюре на молоці – гарнір

Якщо у вас не виявилося в холодильнику молока, використовуйте 1 склянка сметани; петрушку можна замінити свіжим кропом.

Покроковий рецепт

Почистіть близько 1 кг картоплі, поріжте навпіл і на чотири частини (але не дрібно).

Закип’ятіть воду, попередньо її підсолюємо.

Як тільки вода закипіла, закиньте картоплю і варіть близько 20-30 хвилин або до готовності овочів.

Потім злийте воду. Додайте в каструлю з картоплею 1 склянку гарячого молока, сіль і перець за смаком. Пюрируйте овоч за допомогою товкачика до отримання однорідної маси.

Додайте 50 г вершкового масла, перемішайте.

Тепер викладіть картоплю на плоске блюдо у вигляді ялинки. Прикрасьте помідорами черрі, маслинами і зеленню. Стовбур ялинки можна зробити з солоних огірочків. Сніжок можна імпровізувати за допомогою майонезу або сметанки. Подавайте до столу. Приємного апетиту!