Класичне пюре з вершковим маслом і молоком просто знахідка в якості гарніру.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Молоко – 1 стакан | |
Масло вершкове – 50 г | |
Сіль, перець – за смаком | |
Помідори черрі – жменя | |
Маслини – жменя | |
Свіжа петрушка – невеликий пучок | |
Огірки солоні – 1 шт | |
Майонез – для прикраси |
Якщо у вас не виявилося в холодильнику молока, використовуйте 1 склянка сметани; петрушку можна замінити свіжим кропом.
Покроковий рецепт
Почистіть близько 1 кг картоплі, поріжте навпіл і на чотири частини (але не дрібно).
Закип’ятіть воду, попередньо її підсолюємо.
Як тільки вода закипіла, закиньте картоплю і варіть близько 20-30 хвилин або до готовності овочів.
Потім злийте воду. Додайте в каструлю з картоплею 1 склянку гарячого молока, сіль і перець за смаком. Пюрируйте овоч за допомогою товкачика до отримання однорідної маси.
Додайте 50 г вершкового масла, перемішайте.
Тепер викладіть картоплю на плоске блюдо у вигляді ялинки. Прикрасьте помідорами черрі, маслинами і зеленню. Стовбур ялинки можна зробити з солоних огірочків. Сніжок можна імпровізувати за допомогою майонезу або сметанки. Подавайте до столу. Приємного апетиту!