Незвичайний рецепт картопляного пюре.
Покроковий рецепт
Очистити картоплю і відварити до повної готовності. Додати вершкове масло і ретельно розім’яти товкачиком. Додати сире яйце, сіль і знову перемішати до утворення однорідної маси без грудочок. Дуже важливо яйце розбити акуратно, щоб зберегти половинку для «вулкана».
Обсмажити цибулю і моркву. Додати томатну пасту, щіпку солі і цукру, спеції (все це – справа смаку). Долити води і трохи протушкувати.
Пюре викласти на блюдо високою гіркою. Розкласти у підстави «вулкана» шматочки м’яса, птиці або риби. Зверху полити томатним соусом з морквою і цибулею (це буде «лава»). Половинку шкаралупи вдавити в центр пюре, формуючи «кратер». Виходить прекрасне друге блюдо.
Подача:
У кімнаті, де очікують гості, потрібно вимкнути світло.
Потім наповнити «кратер» міцним алкоголем. Підпалити і урочисто внести «вулкан», дивуючи гостей.