Картопляне пюре з зеленню – ароматний і ніжний гарнір до будь-якого основного блюда.
Інгредієнти
Масло вершкове – опціонально | |
Шпинат – пучок | |
Жирні вершки – 1 ст. л. | |
Картопля – 4 шт. | |
Рослинне масло – опціонально | |
Цибуля зелена – кілька стебел | |
Кріп – пару гілочок | |
Сіль морська – за смаком |
Ароматне і смачне картопляне пюре зі шпинатом відмінно підкреслить рибні страви, а також – м’ясні закуски та овочеві салати. Блюдо виходить ніжним, вершковим і неймовірно апетитний! Готуватися пюре просто і швидко, а результат – приголомшливо смачний і універсальний гарнір.
Покроковий рецепт
Картоплю очистити і гарненько промити. Нарізати коренеплід на кубики, промити і залити чистою водою. Відправити картоплю варитися до готовності, трохи підсолюємо воду.
Шпинат, кріп і зелену цибулю промити. Нарізати компоненти.
Пасерувати зелень на суміші олії – оливкової і вершкового. Не потрібно занадто засмажувати зелень, вона повинна бути м’якою, але не сирий.
Розім’яти варену картоплю в пюре. Додати обжарку з цибулі, шпинату і кропу.
Присмачити пюре жирними вершками або сметаною. Довести пюре до смаку сіллю і перцем і дати настоятися протягом десяти хвилин.
Розкласти картопляне пюре зі шпинатом, кропом і цибулею по тарілках і подавати до столу.
Такий гарнір ідеально поєднується з м’ясними та рибними стравами Приємного апетиту!