Це блюдо має і інші відомі назви, наприклад, деруни з м’ясом, зрази і т. д. Готується воно з картоплі і м’ясного фаршу. Вироби виходять смачними, соковитими і поживними.
Інгредієнти
Картопля – 800 гр. | |
М’ясо – 300 гр. | |
Цибуля – 50 гр. | |
Часник – 2 зубчики | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Яйце куряче – 2 шт. | |
Борошно пшеничне – 4 ст. л. без горба | |
Олія – для смаження |
Картоплю потрібно обов’язково терти на крупній тертці, дрібна не підійде. Кстатит смак страви з молодого і старого картоплі трохи відрізняється. Фарш можна брати будь-який: яловичий, свинячий, змішаний та ін.
Покроковий рецепт
Шматочки м’яса пропустити через м’ясорубку разом з цибулею.
Посолити і поперчити за смаком. Перемішати фарш.
Картоплю очистити від шкірки і промити. Натерти на крупній тертці. Для полегшення процесу можна використовувати насадку для м’ясорубки.
У картопляну масу вбити яйця, всипати борошно, покласти роздавлений часник, сіль і перець. Все ретельно перемішати.
З натертої картоплі і м’ясного фаршу сформувати “їжачки”. Для цього взяти приблизно 1 ст. л. картоплі, покласти в центр м’ясну корж, накрити ще 1 ст. л. картоплі, сформувати кульку, віджимаючи зайву рідину. Сплюснуть кулька в котлету.
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 10-15 штук в залежності від розміру виробів.
Обсмажити “їжачки” на рослинному маслі. Спочатку вогонь зменшити до мінімуму і закрити сковороду кришкою. Якщо через 7-8 хвилин вироби не зажарятся, можна додати вогонь. Після того, як картопля зарум’яниться, перевернути “їжачки” і смажити з іншого боку.
Готову страву подавати до столу в гарячому вигляді. Вироби чудово поєднуються зі сметаною і салатом зі свіжих овочів.