Сьогодні буду готувати зрази з тушкованою капустою та грибами. Це відмінне вегетаріанське блюдо і яке блюдо можна готувати під час посту.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 300 гр | |
Морква – 2 шт | |
Гриби (ПЕЧЕРИЦІ) – 200 гр | |
Картопля – 9-10 шт | |
Яйця – 2 шт | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Борошно – 150 гр | |
Олія – 100 мл |
Зрази – це те блюдо, яке можна їсти гарячим (тільки зі сковороди), залишеному і навіть холодним, як перекус. В будь-якому вигляді вони будуть смачними.
Це картопляні котлети або пиріжки. Для начинки можна використовувати м’ясний фарш, капусту, гриби, відварені яйця з цибулею і т. д.
Покроковий рецепт
Приготавливаю всі інгредієнти.
Нарізаю всі овочі:
Шаткую Капусту тонкими смужками, моркву тру на тертці по-корейськи, гриби ріжу пластинками і ще навпіл, а картоплю для варіння ріжу, як на пюре.
Картопля ставлю варити, як на пюре. Під час варіння підсолюю.
У сотейник наливаю рослинне масло. Першим кладу моркву, даю час потушиться, потім додаю гриби і теж трохи протушую. Капусту закладаю останньою і присаливаю. Тушу на повільному вогні до готовності.
Картопля готовий, користі, додаю яйця і борошно. Начинка (капуста, моркву і гриби) готова. В начинку обов’язково додаю перець, улюблені спеції.
Формую однакові пиріжки і обсмажую на олії з двох сторін.
Подавати можна зі сметаною, майонезом (домашнього приготування) або улюбленим соусом.
Готувати зрази не складно, але їх приготування займає деякий час.
Приготуйте зрази у вихідний день і ваші рідні будуть вам вдячні.
Приємного Вам апетиту.