Цей кекс виходить дуже ніжним з шоколадним смаком. Кількість цукру можна коригувати під себе.Для ласунів можна додати шоколад. Якщо немає сметани, то її можна замінити на вершки.
Інгредієнти
Яйця – 4шт | |
Борошно – 2стакана | |
Цукор – 1.5 склянки | |
Вершкове масло – 100 гр | |
Сметана – 200гр | |
Какао – 4 ст. л | |
Шоколадні краплі – 100гр | |
Розпушувач – 1 ч. л |
Кекс є одним з улюблених десертів дітей і дорослих у всьому світі. Ось і в нашій родині він також стоїть на першому місці. Нам дуже полюбився кекс “Зебра” з рецептом якого я і хочу Вас познайомити. Він не вимагає якихось надприродних приготувань, а також продукти, які нам знадобляться, практично завжди присутні у нас в холодильниках.
Покроковий рецепт
Готуємо продукти, так як всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Яйця збити з цукром до збільшення маси в об’ємі не менш ніж удвічі.
Продовжуючи збивати, додати сметану, а потім розм’якшене вершкове масло.
Поступово всипати борошно і розмішати до отримання однорідної маси, додати розпушувач і ще раз перемішати.
Підготовлену масу розділити навпіл і на одній половині, помішуючи, додати какао і розтоплені шоколадні краплі.Таким чином, вийде два тести різного кольору: темне і світле.
Підготувати форму, змастити її вершковим маслом і обсипати борошном.
У підготовлену форму наливати тісто в центр 2 ст. л білого тіста, потім у центр білого 1 ст. л темного тіста і т. д.
Малюнок зебри вийде лише в тому випадку, якщо всякий раз темне або світле тісто вноситься строго в центр форми,потім зубочисткою провести смужки чергуючи з низу в верх і зверху в низ.
Випікати кекс приблизно 45 хв, причому перші 20-25 хв при 200°С, а потім при 180— 190°С.
Охолоджений кекс прикрасити за бажанням.
Приємного апетиту.