Кекс Зебра

Кекс Зебра – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей кекс виходить дуже ніжним з шоколадним смаком. Кількість цукру можна коригувати під себе.Для ласунів можна додати шоколад. Якщо немає сметани, то її можна замінити на вершки.

Інгредієнти

Яйця – 4шт
Борошно – 2стакана
Цукор – 1.5 склянки
Вершкове масло – 100 гр
Сметана – 200гр
Какао – 4 ст. л
Шоколадні краплі – 100гр
Розпушувач – 1 ч. л

Як приготувати Кекс “Зебра”

Кекс є одним з улюблених десертів дітей і дорослих у всьому світі. Ось і в нашій родині він також стоїть на першому місці. Нам дуже полюбився кекс “Зебра” з рецептом якого я і хочу Вас познайомити. Він не вимагає якихось надприродних приготувань, а також продукти, які нам знадобляться, практично завжди присутні у нас в холодильниках.

Покроковий рецепт

Готуємо продукти, так як всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Яйця збити з цукром до збільшення маси в об’ємі не менш ніж удвічі.

Продовжуючи збивати, додати сметану, а потім розм’якшене вершкове масло.

Поступово всипати борошно і розмішати до отримання однорідної маси, додати розпушувач і ще раз перемішати.


Підготовлену масу розділити навпіл і на одній половині, помішуючи, додати какао і розтоплені шоколадні краплі.Таким чином, вийде два тести різного кольору: темне і світле.

Підготувати форму, змастити її вершковим маслом і обсипати борошном.

У підготовлену форму наливати тісто в центр 2 ст. л білого тіста, потім у центр білого 1 ст. л темного тіста і т. д.

Малюнок зебри вийде лише в тому випадку, якщо всякий раз темне або світле тісто вноситься строго в центр форми,потім зубочисткою провести смужки чергуючи з низу в верх і зверху в низ.


Випікати кекс приблизно 45 хв, причому перші 20-25 хв при 200°С, а потім при 180— 190°С.
Охолоджений кекс прикрасити за бажанням.
Приємного апетиту.