У цьому рецепті я скористаюся саме їй. За кілька годин до приготування кексів рекомендую поставити пасту в тепле місце для того, щоб вона трохи й підтанула.
Інгредієнти
пшеничне борошно – 200 гр | |
цукор – 200 – 220 гр | |
яйце – 3 – 4 шт категорія С0 | |
ванілін – 1 пакетик | |
розпушувач – 1/4 ч. л. | |
сіль – на кінчику ч. л. | |
вершкове масло – 20 гр | |
шоколадно – молочна паста – 150 гр | |
кондитерська посипання – за вибором |
Цей рецепт був для мене чудовою знахідкою. Ним користуюся протягом багато часу. Природно, за цей період рецепт дещо видозмінився, був доведений до вдосконалення. При мінімальній кількості продуктів ви отримаєте надзвичайно смачні кекси. Тісто під час приготування неймовірно пишне, повітряне, видно, як «дихає».
Раджу всім приготувати кекси на вашій кухні і порадувати рідних і близьких таким смачним десертом. В якості начинки і крему можна використовувати будь-які продукти. Крем може бути вершковим, білковим (глазур), мокре безе і інші варіанти допускаються. Іноді я в якості крему і начинки використовую шоколадно-молочну пасту.
Покроковий рецепт
Розділити білки і жовтки. Спочатку збити міксером білки з сіллю. Збивати 3 – 5 хвилин до пишної піни. Потім білкову суміш додати цукор. Збивати 3 хвилини. Потім окремо збити жовтки 30 секунд. Поступово вливати жовтки в білково – цукрову суміш. Збивати 5 – 7 хвилин.
Потім просіяти борошно. Змішати її з ванільному і розпушувачем. Перемішати. Потроху додавати борошно в яєчно – цукрову суміш. Перемішати за допомогою ложки! Перемішувати до однорідного стану.
Формочки для випічки (у мене силіконові) змастити розтопленим вершковим маслом. Наповнити їх на 2/3 частини тестом. Поставити в розігріту до 180 – 200о духовку і випікати протягом 15 – 20 хвилин (в залежності від духовки, у мене пропікаються за 15 хвилин).
Залишити готові кекси на деякий час для того, щоб вони охололи. Коли кекси готові до наповнення начинкою і змазування кремом (у мене пастою), приступити до даної роботи. Щоб наповнити начинкою кекси, я за допомогою ножа видаляю серединку, заповнюю простір начинкою і закриваю отвір частиною кексу. Зверху кекс промазываю пастою і посипаю кондитерськими посипками (див фото).