Кекси з грушею – легкий і смачний десерт до ранкової кави, а їх приготування займає всього півгодини.
Інгредієнти
Кефір – 1 склянка | |
Яйця – 2 штуки | |
Борошно – 1 склянка | |
Рослинне масло – 70 грам | |
Цукор – 1 склянка | |
Сода – 1/2 чайної ложки |
Ми – сім’я ледачих ласунів, дуже любимо свіжу випічку до ранкової кави, але не маємо ні найменшого бажання витрачати на це багато часу. Сьогодні представляємо вашій увазі рецепт експрес-кексів з грушею.
Покроковий рецепт
Готуємо заздалегідь формочки для запікання, це необхідно для того, щоб наше тісто не встигла осісти і кекси вийшли пишними і розсипчастими.
Якщо випікати плануєте у великій формі, її потрібно змастити маслом. Якщо, як ми, в порційних паперових формах, то вони не вимагають спеціальної підготовки, просто розставляємо їх на деку. Їх зручніше використовувати, потім не доведеться мити форму, і на столі виглядають святково.
Грушу ріжемо на невеликі шматки, розкладаємо по формах. Шкірку можна не видаляти, після запікання вона стає м’якою, і готової випічки не відчувається.
Цукор збиваємо з яйцями, перевірте, що посуд, в якій збиваєте, була сухою, інакше, пишної піни не отримати.
Вливаємо кефір, і масло, просіваємо борошно, додаємо соду, збиваємо все блендером.
Заливаємо тісто у форми, заповнюючи їх не більше, ніж на три чверті, інакше, піднявшись, тісто виллється за краї і пригорить.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовим кекси даємо охолонути і подаємо на стіл. Можна посипати цукровою пудрою, або корицею. Приємного чаювання!