Соус до риби – пікантне і оригінальне доповнення до вашого столу!
Інгредієнти
Томат – 1/2 шт. | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Рибний соєвий соус – 2 ст. л. | |
Рисовий оцет – 1 ст. л. | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Часник – 2 зубки | |
Базилік – 1 лист | |
Чилі – за смаком |
Кисло-солодкий соус до рибних страв – смачна і пікантна заправка з простих інгредієнтів. Такий соус відмінно підкреслить смак ваших страв – від річкової риби до морських делікатесів. Гостроту, солодкість і кислоту в соусі легко можна регулювати, змінюючи пропорції інгредієнтів. У даному рецепті представлений варіант помірно гострого класичного соусу.
Покроковий рецепт
Вилити в ємність рибний соєвий соус.
Додати цукор і розчинити компонент в соусі.
Влити олію. Підсолити соус за смаком. Додати оцет.
Приправити соус червоним гострим перцем за смаком Можна замінити на рубаний свіжий чилі.
Нарізати половинку томата на дуже дрібні шматочки. Подрібнити базилік і часник. Додати компоненти в соус.
Перемішати інгредієнти. Накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник настоюватися. Потрібно всього годину для даного процесу.
Подавати соус до риби. Особливо хороша така заправка з окунем в горіховій шубці. Приємного апетиту!