Рецептів борщу багато. Кожна господиня готує його по-своєму, додаючи свою родзинку. Але класичний рецепт борщу залишається незмінним і найулюбленішим блюдом до обіду в кожній родині.
Інгредієнти
Яловичина – 300 грам | |
Цибуля – 1 велика головка | |
Морква – 2 середні | |
Картопля – 4-5 середніх | |
Капуста – 1/3 головки | |
Буряк – 1 велика | |
Помідор – 1 середній | |
Вода – 2 літри | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Зелень – цибуля, кріп, петрушка | |
Лавровий лист – 1 штука | |
Олія – для смаження |
Борщ, овочевий суп, який готують у багатьох країнах світу. Назва цієї страви йде ще з часів Київської Русі. Тоді цей готували суп з листя борщівника. А пізніше стали додавати картоплю і буряк.
Покроковий рецепт
У каструлю кладемо м’ясо, заливаємо холодною водою і ставимо на сильний вогонь до закипання. Потім вогонь зменшуємо, щоб не кипіло сильно. Варимо хвилин 30.
Одночасно готуємо заправку. На сковороду наливаємо трохи олії. Цибулю ріжемо четвертинками кілець або як Вам подобається. Висипаємо в сковороду. Морква ріжемо кубиками або тремо на тертці. Додаємо до цибулі. Туди ж відправляємо порізаний кубиками помідор. Все обсмажуємо 5 хвилин. Буряк подрібнюємо або ріжемо як любите. І додаємо до овочів. Закриваємо кришкою і обсмажуємо майже до готовності хвилин 15.
Капусту нарізаємо кубиками або соломкою і відправляємо в бульйон, варимо хвилин 10.
Сковороду прибираємо з вогню. Готуємо картоплю: миємо, чистимо, нарізаємо маленькими кубиками або так як Вам подобається. І відправляємо в каструлю. Варимо ще хвилин 10.
Додаємо заправку в каструлю. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист. Даємо трохи побулькать пару хвилин. Вимикаємо. Додаємо зелень. Даємо трохи настоятися 10 хвилин. Подаємо зі сметаною. Приємного апетиту!