Для приготування цього недорого страви однаково підійде курка або індичка. Обидва види м’яса вважаються дієтичним і легким. На приготування йде півтори години, але це того варто – блюдо дуже смачне.
Інгредієнти
Філе індички – 800 грам | |
Яйця – 2 штуки | |
Вершки – три ложки | |
Сухарі – три ложки | |
Цибуля зелена – кілька пір’я | |
Морква – 1-2 штуки | |
Сіль – за смаком |
Для приготування цього недорого страви однаково підійде курка або індичка. Обидва види м’яса вважаються дієтичним і легким. На приготування йде півтори години, але це того варто – блюдо дуже смачне.
Покроковий рецепт
Філе індички нарізають шматочками і пропускають через м’ясорубку.
Змішують з сирими яйцями. Додають трохи вершків і будь-якої олії.
Цибулю дрібненько рубають. Морква чистять і натирають на тертці (можна її потім ще більше подрібнити ножем) Все це додають у фарш.
Сухарі вимочують у молоці і відправляють до отриманого м’ясного фаршу.
В каструлю вливають воду, доводять до кипіння, солять.
Потім починають зачерпують ложкою фарш і за допомогою другої ложки формують довгастої форми котлетку (форма кнелі трохи нагадує яйце).
Кнелі (прям з ложки, т. к. фарш рідкуватим) опускають в киплячу воду. При цьому тихий вогонь – вода не повинна вирувати.
Варять кнелі десять хвилин. Про їх готовність скаже те, що вони затверділи і спливли на поверхню.
Перед подачею кнелі остуджують, поливають зверху будь бульйоном або соусом. Можна подавати як самостійне блюдо, приготувати з них суп, або подавати з гарніром.