Правильний десерт з простих продуктів і без заморочок.
Інгредієнти
Сир (можна і без нього) – 200 гр. | |
Кефір або сироватка – 1 стакан | |
Борошно кукурудзяне – 5 ст. л. | |
Мед або цукор – 1 ст. л. або за смаком | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Яйце – 1 шт. |
Найлегший рецепт ніжних кексів, на відміну від всіх стандартних рецептів в складі немає пшеничного борошна, цукру, молока та всіх інших шкідливостей. Я використовувала трохи сиру, але можна і без нього обійтися, додайте родзинки, точно не пошкодуєте.
Кефір у мене – це звичайне кисле молоко і до того ж не домашнє, з вигляду більше на сироватку схожий, прозорий. Зате продукти не зіпсували і даремно не викинули. В якості підсолоджувача як завжди додавала мед, але можна якщо Вам не принципово звичайний цукор або сиропи всілякі.
Покроковий рецепт
У сир додаємо яйце, мед, кефір.
А так же кефір, розпушувач і борошно.
Збиваємо в чаші блендера. Повинна вийти суміш, що нагадує рідку сметану.
Розлити по силіконових формочках, не змащуючи, якщо використовувати інші, то змастити маслом.
Випікати при 180-200 градусах 30-40 хвилин, орієнтуватися по перевіряючи готовність зубочисткою.
Дати трохи охолонути у формочках, потім вийняти.
Приємного апетиту!
Приємного апетиту!