Дуже красиві, хрусткі та смачні коржики з сиром – гідна заміна хліба.
Інгредієнти
кефір – 1 склянка | |
яйце – 1 шт. | |
розпушувач – 0,5 ч. л. | |
сіль – щіпка | |
борошно – 200 -250 гр. | |
сир моцарелла – 300 гр. | |
оливкова олія – 2 ст. л. | |
вершкове масло – 15 гр. |
З доступних інгредієнтів, до сніданку, можна приготувати ситну й дуже смачну коржик з сиром всередині. Така страва підходить також до чаю і відмінно поєднується з супом замість хліба. За бажанням начинку можна урізноманітнити зеленню, шинкою, грибами, м’ясом, загалом, все, що завалялося в холодильнику. Тісто також можна урізноманітнити інший борошном: Гречаної, житньої, кукурудзяної. Я сьогодні приготую звичайні класичні коржі на кефірі з білої муки і з сиром моцарелла. У результаті виходять дуже ніжні і соковиті ласощі, які тануть всередині.
Покроковий рецепт
Змішайте один стакан кефіру з яйцем до однорідної консистенції.
Додайте сюди розпушувач, сіль, просіяне через сито борошно. Замісіть м’яке тісто. Потім додайте 2 столові ложки оливкової олії і вмішайте гарненько його в тісто. Воно не повинно липнути до рук. Залиште його відпочити хвилин на 10.
Тим часом натріть сир на крупній тертці. Тісто розділіть на 4 рівні частини.
Розкачайте тісто тонким колом і викладіть на середину половину натертого сиру, рівномірно розподіліть його по поверхні. Накрийте другим тонко розкатаним шаром тіста і защипайте краю. Друга половина сиру для наступної коржі. Наколіть виделкою верхній шар тіста, що б виходило повітря.
Обсмажуйте на сковорідці з додаванням кількох крапель рослинної олії, з двох сторін, по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні під накритою кришкою.
Перед подачею змастіть коржі розтопленим вершковим маслом, для аромату. Виходячи з цього рецепта, у Вас вийде 2 коржі в діаметрі приблизно 25 сантиметрів. Приємного апетиту.