Котлети з риби сподобаються своїм цікавим смаком. Їх можна приготувати до вечері, так як вони легко засвоюються.
Інгредієнти
рибне філе – 600 г | |
яйця курячі – 2 шт. | |
борошно – 2-4 столові ложки | |
вино – 1 столова ложка | |
соєвий соус – 2 столові ложки | |
масло рослинне – 2 столові ложки | |
цукор – щіпка | |
перець з сіллю – за смаком |
Я не часто готую рибні котлети, але ці котлети мені дуже подобаються, тому що виходять одночасно соковитими і хрусткими. Дітки теж люблять таке блюдо, як скоринка в сухариках – це дуже смачно!
Покроковий рецепт
1. Спочатку пропускають через м’ясорубку рибне філе (можна використовувати будь-філе). Курячі жовтки відокремити від білків. Жовтки ретельно змішують з фаршем.
2. Додають трохи вина (вино в даному рецепті краще використовувати десертне) і просіяного борошна, перемішують.
3. Яєчні білки окремо збивають з дрібкою цукру. Збиті білки роблять котлети більш легкими. Відправляють білки в рибний фарш. Вливають соєвий соус, перемішують. Якщо фарш виходить рідкуватим, допускається додати ще трохи борошна. За смаком додають сіль і мелений перчик.
4. З рибного фаршу формують котлети і обвалюють у панірувальних сухарях. Сковорода повинна бути розпечена, з маслом. Смажать з двох боків до утворення золотої скоринки. Кришкою при смаженні не накривати, так котлетки залишаться хрусткими.
5. Готові котлети з риби подають на стіл. Як гарнір чудово підійде рис. В якості легкого гарніру можна подати овочевий салат.