Просто, швидко і дуже смачно. Налепила і забула!
Інгредієнти
М’ясо або готовий свинячий фарш – 800-1000 гр. (у мене свинячий, але можна будь-який) | |
Хліб (батон) – 4 шматочка | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 4-5 зубчики | |
Сіль, перець – за смаком |
Котлети в духовці дуже корисний і практичний рецепт. Без використання яєць, виходять більш ніжними і соковитими, на другий день не твердіють.
Свинину використовую з прожилками жиру, але якщо у вас пісне м’ясо, тоді додайте у фарш трохи сала. Завдяки цьому збережеться соковитість в котлетах і не буде необхідності додатково змащувати маслом деко.
Покроковий рецепт
Підготувати м’ясо, промити, обсушити і нарізати на шматки. Хліб замочити в невеликій кількості теплої води для розм’якшення. Почистити цибулю і часник.
Пропустити м’ясо через м’ясорубку, додавши хліб, цибуля і часник.
Додати сіль, перець і вимісити фарш. Повинен вийти щільним, але не сухим. Якщо у Вас рідкий фарш, то можна додати ложку манки або борошна, але я не додавала.
Сформувати в руках або викласти ложкою на деко котлети. Відправити в духовку пектися при 180 градусах на 30-40 хвилин.
Завдяки жиру або сала у складі фаршу котлети не пригорають і добре відстають від листа.
Приємного апетиту!