Крем-суп з цвітної капусти з куркумою, з невеликою кількістю моркви і картоплі
Інгредієнти
Кольорова капуста – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Картопля – 3-5 шт. | |
Вода – близько 1 літра “на око” | |
Куркума – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком |
Літо – чудовий час, адже на прилавках магазинів починаю з’являються свіжі овочі і фрукти. Так, звичайно, у наш час вони продаються в супермаркетах і взимку, але смак у них зовсім не той, немає впевненості, що вони вирощені без нітратів і стоячи, до того ж дуже дорого. Зовсім інша справа з сезонними фруктами і овочами. Тому в сезон потрібно максимально набиратися вітамінів і насолоджуватися цим смаків. Але тілом не хочеться довго стояти біля плити і витрачати час на приготування їжі, адже надворі така чудова погода. Таких ситуаціях суп-пюре – ідеальне рішення. Адже на підготовку інгредієнтів потрібно мінімум часу, все інше зробить плита та блендер.
Покроковий рецепт
1. Цвітну капусту промити, розділити на суцвіття, покласти в каструлю.
2. Цибуля, картопля, очищений і моркву промити, очистити і нарізати шматками. Додати до цвітній капусті. Залити водою і поставити на вогонь. Посолити, додати куркуму і варити до готовності.
3. Трохи захололий суп збити блендером.
4. В принципі додавати куркуму необов’язково, але вона дає такий чудовий сонячний колір нашому крем-супу, на душі одразу стає світло і радісно!