Сьогодні поділюся рецептом корисних курино-яловичих котлет на пару.
Інгредієнти
Курино-яловичий фарш – 0,5 кг | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Часник – 1 зубчик | |
Батон – третина Шматочки батона розмочити в теплому молоці | |
Сіль, спеції – за смаком | |
Панірувальні сухарі – пішло третину пачки |
З тих пір, як спробувала котлети на пару, повністю відмовилася від їх смаження. На пару вони виходять соковитіше, смачніше, ну і звичайно ж корисніше. Готувати їх виявилося набагато простіше, ніж на сковороді. Котлети готую в мультиварці на режимі “пар”, закинула, пішла і повертаюся вже готової порцією. Помітила, що парові, більше розкриваються в плані смакових якостей, особливо якщо експериментувати з різними видами фаршу, будь то яловичий або навіть качиний. Далеко ходити не потрібно, навіть мала доза часнику або іншої приправи, відчувається максимально, смаження ж такі деталі тільки псує або просто вбиває. Головне, що такі котлетки можна без побоювання давати маленькій дитині, і хто стежити за своєю фігурою або здоров’ям, теж може сміливо пробувати це ласощі.
Покроковий рецепт
Першим ділом готуємо всі інгредієнти. Нам знадобитися фарш 0,5 кг, в моєму випадку це курино-яловичий. Одна середня цибулина, зубчик часнику, замочений у молоці батон і сіль. Іноді додаю різні спеції, але так як готую для дитини, обмежуюся лише сіллю.
Наступним етапом ми подрібнюємо цибулю, часник і віджатий батон. Я перебила все блендером до однорідної кашки.
Після подрібнення додаємо до нашого фаршу, ретельно перемішуємо і солимо.
Далі починаємо формувати котлетки, я роблю це мокрими руками. Кожну котлету паніруємо в сухарях.
У каструлю наливаємо воду і ставимо контейнер для приготування на пару, в який і викладаємо наші котлети. Вибираємо режим “на пару”, час я виставляю самостійно – це 40 хвилин, закриваємо кришку і чекаємо. Приємного апетиту.