Курка фарширована рисом в духовці

Курка фарширована рисом в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо продукти для приготування нашої курочки. Для того, щоб м’ясо птиці вийшло соковитим, замаринуем нашу курочку в простому маринаді.


Гірчицю і соєвий соус змішати до однорідності. Додаємо сіль і перець за смаком. Враховуємо, що соєвий соус солонуватий на смак.


Помиту курочку натираємо маринадом, обов’язково промазуємо черевце. Загортаємо в харчову плівку і кладемо на годину в холодильник. Поки курка в холодильнику, приготуємо начинку.



Рис ретельно промиваємо. Я намагаюся використовувати пропарений рис, він менше розварюється при приготуванні, залишається розсипчастим. Морква ріжемо маленькими кубиками. В одній каструлі приварюють рис з морквою до напівготовності. У загустілий рис з морквою додаємо приправу для плову за смаком.



Фаршируємо рисом курочку і зашиваємо черевце. Можна закріпити шкірку на черевці зубочистками, але є ймовірність, що шкіра при запіканні розійдеться. Ніжки пов’язуємо шпагатом. Поміщаємо птицю в духовку на півтори години. Бажано прикрити фольгою кінчики крил і ніжок, щоб уникнути обгорання. Після години приготування поливаємо курочку кілька разів виділяється соком. Курочка виходить дуже м’якою, рис ароматним і розсипчастим. Щоб страва не набридало, можна застосувати фантазію і використовувати іншу начинку.