Курка по-тайськи – це пряне смачне блюдо. Курка тушкована з овочами з особливими спеціями виходить дуже ніжною на смак.
Інгредієнти
філе куряче – 500 гр | |
перець червоний солодкий – 1 шт | |
цибуля – 1 шт | |
часник – 3 зубчики | |
мед – 1 ст. л | |
борошно – 1 ст. л | |
соєвий соус – 4 ст. л | |
сіль, перець – за смаком | |
рослинна олія – 4 ст. л |
Курка, приготована за цим рецептом виходить з дуже незвичайним і незвичним смаком. Страва готується дуже просто. З приготуванням курки по-тайськи впорається навіть новачок в кулінарії. Мені шалено подобається готувати курочку за цим рецептом. По-перше, це смачно. А по-друге, це блюдо можна вважати дієтичним. Курочка готується без майонезу, а це набагато менше калорій.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі наші інгредієнти до приготування. Куряче філе промити під холодною водою, обсушити паперовим рушником і нарізати соломкою.
Підготуємо овочі в обжарке. Перець почистимо і поріжемо соломкою. Цибулю порізати півкільцями.
Обсмажимо філе курки на розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії. Смажити потрібно курку до золотистої скоринки. При смаження трохи посолити і поперчити курку.
Тим часом на іншій сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажимо підготовлені нарізані овочі. Овочі необхідно смажити 5 хвилин.
Додаємо до курки обсмажені овочі. Готуємо соус для гасіння. Змішуємо соєвий соус, мед, борошно, часник, мед, додаємо трохи солі і перцю. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і заливаємо соусом курку з овочами.
Тушкувати курку потрібно 15 хвилин. На гарнір відварити рис і подавати блюдо гарячим. Час насолоджуватися тайської кухонь. Приємного апетиту!